Μαιευτική και γυναικολογική μονάδα υγείας
Επικοινωνήστε μαζί μας: 210 2111600

Επιστημονικό Βιογραφικό Ευριπίδη Μπιλιράκη

Επιστημονικό Βιογραφικό Ευριπίδη Μπιλιράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Μετά την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε τις σπουδές του παίρνοντας το πτυχίο του με βαθμό "ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ".

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, εργάσθηκε ως ιατρός- εσωτερικός βοηθός στη χειρουργική – Ουρολογική κλινική του 401 ΓΣΝΑ επί 12 μήνες.

Μέχρι να διορισθεί για ειδικότητα, εργάσθηκε ως βοηθός ιατρός στη Χειρουργική και στη συνέχεια στη Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου «Υγεία».

Ειδικεύθηκε στη Μαιευτική Γυναικολογία από στο Νοσοκομείο Μαρίκα Ηλιάδη (Έλενα Βενιζέλου) και μετά την ολοκλήρωση της ειδίκευσής του έλαβε τον τίτλο του ειδικού Γυναικολόγου, κατόπιν επιτυχών εξετάσεων.

Μετά τη λήψη ειδικότητας παρακολούθησε τις δραστηριότητες της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου UCL και όταν επέστρεψε υπηρέτησε ως ειδικός Γυναικολόγος, καταλαμβάνοντας τη θέση αγροτικού ιατρού στο Κ.Υ. Λουτρακίου.

Εξειδικεύτηκε στην Υπερηχογραφία και κατέχει την ειδική άδεια απο το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.για εκτέλεση Γυναικολογικών υπερήχων.

Από το 1995 έως το 2002 εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη Γυναικολογική κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων με θέμα "αναπλήρωση του τραχηλικού ελλείμματος μετά από αφαιρετική θεραπεία για τραχηλικές ενδοεπιθηλιακές νεοπλασίες" που οφείλονται στην HPV λοίμωξη.

Απο το 2003 είναι πιστοποιημένος (registered) από την Βρετανική εταιρεία Κολποσκόπησης και παθολογίας τραχήλου μήτρας BSCCP (British Society for Colposcopy and Cervical Pathology) στην κολποσκόπηση και παθολογία τραχήλου μήτρας και τυγχάνει ειδικός κολποσκόπος - εκπαιδευτής (Trainer) σύμφωνα με τις προδιαγραφές της.

Ως εξειδικευμένος στη διαγνωστική και θεραπευτική κολποσκόπηση και τη χρήση LASER, LLETZ, LEEP υπήρξε επι σειρά ετών υπεύθυνος κολποσκόπος στο ιατρείο κολποσκόπησης του Μαιευτηρίου Ιασώ έως το 2004.

Από το 2004 - 2011 κατείχε τη θέση υπεύθυνου Διευθυντού του τμήματος κολποσκόπησης και παθολογίας τραχήλου μήτρας στο Νοσοκομείο Βραχείας Νοσηλείας στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια και έως και το τέλος του 2018 υπηρέτησε ως Διευθυντής στην Α Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του μαιευτηρίου ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Απο το 2004 -2011 υπήρξε Πρόεδρος / Μέλος της Επιτροπής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής του ΙΚΑ και από το 2011 - 2018 Μέλος της Εθνικής Συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τη σύσταση κατευθυντηρίων οδηγιών για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου μήτρας και απο το 2014-2018 αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή εξετάσεων ειδικευομένων ιατρών για τη χορήγηση τίτλου ειδικότητας.

Κατέχει τη θέση του Γραμματέα της Ελληνικής εταιρείας κολποσκόπησης HSCCP και ανήκει στο Προεδρείο της διεθνούς φήμης Ελληνικής ερευνητικής Ακαδημαϊκής ομάδας μελετών του τραχήλου, HeCPa group. Η ερευνητική αυτή ομάδα έχει δημοσιεύσει δεκάδες εργασίες και έχει βραβευθεί σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια (ΕΜΓΕ, BSCCP).

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες Συνέδρια στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και το Ισραήλ, ως συγγραφέας ανακοινώσεων ή ομιλητής και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε Ελληνικά ή Διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό impact factor.

Έχει συμμετάσχει ως μέλος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής σε όλα τα Συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας κολποσκόπησης (HSCCP) στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια, όπως και σε όλες τις συνόδους και τα συνέδρια της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας , με ανακοινώσεις ή ως μέλος Προεδρείου.

Απο το 2014 έως και το 2018 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

 

Μέλος Επιστημονικών εταιρειών :

  • Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία
  • Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος
  • British Society for Colposcopy and Cervical Pathology (BSCCP)
  • European Federation for Colposcopy (EFC)
  • Ελληνική Εταιρεία κολποσκόπησης παθολογίας τραχήλου και εφαρμογών LASER (Γενικός Γραμματέας)
  • Ελληνική Ακαδημαϊκή Ομάδα μελετών παθολογίας τραχήλου μήτρας - HECPA GROUP (Ιδρυτικό μέλος - Μέλος Προεδρείου)
  • Επιστημονική εταιρεία για τη μυοσκελετική υγεία - ΕΠΕΜΥ (Μέλος του Δ.Σ.)
Powered by /idcs.gr>